Печени картофи с лук, бекон и сметана
Картофи на фурна с колбас, сметана и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 700 г картофи
- 1 яйце
- 3 скилидки чесън
- 400 мл сметана
- 200 г кашкавал
- 200 г шунка или бекон
- 30 г масло
- индийско орехче
- пресен копър
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на тънки кръгчета. Сложете върху хавлиена кърпа, за да се подсушат.
2. С маслото намажете дъното и стените на тава за печене. Лука нарежете на тънки полумесеци.
3. Пресипете в тавичката картофите.
4. Разбийте в купа яйцето, прибавете към него сметаната, намачкания на паста чесън, сол и пипер на вкус, индийско орехче и наситнения копър. Разбъркайте хубаво и залейте картофите с тази смес. Отгоре наредете полумесеците лук.
5. Бутнете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна.
6. Нарежете колбаса на лентички. След 25 минути печене извадете тавата, подредете колбаса върху лука и върнете за още 25 минути.
7. Рендосайте кашкавала. Извадете тавичката отново, поръсете с настърганото жълто сирене и допечете за 10 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ