Регистрация

Печени картофи с бекон и сметана

Печени картофи с бекон и сметана
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1992

Картофена запеканка с бекон и яйца под коричка от кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г картофи
  • 350 г бекон на парче или друг колбас по избор
  • 3 яйца
  • 3 с.л. олио
  • 90-100 мл майонеза или млечна готварска незаквасена сметана
  • сол и пипер
  • 100 г кашкавал или моцарела за пици

Начин на приготвяне:

1. Картофите сварете, охладете и обелете. Нарежете на малки кубчета.

2. Бекона или друг избран от вас колбас (шунка, мек салам, наденица) нарежете на малки кубчета.

3. Изсипете колбаса в тиган и сложете на котлона. Гответе няколко минути като пуснете на умерен огън.

4. Добавете картофените кубчета, залейте с олиото, разбъркайте и оставете да се готви 8-10 минути като периодично мешате.

5. През това време чукнете яйцата в купа, разбийте ги, добавете сол и пипер и налейте сметаната и майонезата. Бъркайте до хомогенност.

6. Прехвърлете съдържанието на тигана в йенска тенджера. Залейте с яйчения сос и отгоре рендосайте кашкавала.

7. Приберете във фурната за 35 минути, като пуснете на 180 градуса. Не слагайте капак на съда.

 

Източник: YouTube/Рустам Исмаилов

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта