Печени агнешки ребра с ароматна глазура
Пикантни агнешки ребра на фурна с паста от кетчуп и подправки.
Необходими продукти:
- 1,5 кг агнешки ребра с месо по тях
- 1 с.л. синапено семе
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. червен пипер
- 2 с.л. сол
- 6 скилидки чесън
- 1 ч.л. черен пипер
- 1-2 с.л. лют сос
- 2 с.л. соев сос
- 5 с.л. кетчуп
- 2,5 с.л. оцет
- 3-4 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Синапеното семе счукайте в хаванче и прехвърлете в купичка.
2. Намачкайте чесъна и го прибавете към синапа.
3. Отгоре поръсете всички сухи подправки, след това залейте с всички мокри подправки без зехтина. Бъркайте упорито докато се образува каша.
4. Прибавете и зехтина и разбъркайте финално. Можете да добавите още подправки, които харесвате - пушен пипер, джинджифил или канела. Но този микс би трябвало да е идеален.
5. Вземете ребрата и почистете ципата отвътре. Ако са цяло парче, разделете на 2 по-малки пачета ребра, за да е сигурно, че ще влязат във фурната.
6. Обтрийте двустранно ребрата с получената каша от подправки и поставете всяко парче в отделен лист алуминиево фолио с месото надолу. Извивката на ребрата трябва да върви нагоре. Отгоре сложете втори лист фолио и прещипете краищата с тези на първия. Поставете в тава. Приберете в хладилника да се маринова за 2 часа.
7. Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за 2 часа.
8. Извадете тавата и махнете горното фолио. Намажете отгоре с останалата кашичка. Допечете за 20-30 минути на същата температура, задължително без вентилатор.
9. Сервирайте по желание с прецедения сос от печенето, в който можете да добавите 30 г студено масло докато е топъл и да разбъркате.
Източник: YouTube/Aashpazi.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ