Агнешки ребра с картофи и спанак
Печено агнешко с картофи Лулу.
Бон Апети
Излъчен на 07.03.2017
Готвим четирикомпонентно основно, като първо започваме с направата на ароматно масло, подходящо за подправяне на всякакви печени меса. След смесването на маслото с билките то се прибира и се охлажда, за да може да се сложи резен от него върху още горещата мръвка.
На вотри етап правим картофи Лулу, които представляват лесна картофена гарнитура с подправки. Оставяме ги да се пекат на фурна и захождаме към същинската част от менюто.
Това е агнешки котлет с кокал, който ни чака извън хладилника поне 1:30 часа преди готвенето. Първо почистваме от жилките кокалите и ги увиваме в алуминиево фолио. После запичаме на тиган, а накрая - за 10 минути на много силна фурна. Така местото става с апетитна коричка и розовееща сърцевина.
Непосредствено преди финала правим и спаначен компонент като в доматено пюре на тиган запържваме листа спанак.
Накрая сглабяме порцията - върху печените картофи и спаначената гарнитура полягват парченца агнешко с кост, които пък покриваме с по резен ароматно масло. Така направената порция радва окото, съблазнява носа и е истински дар за езика. Опитайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ