Печена риба с розмарин във фолио
Здравословна задушена риба във фолио.
Необходими продукти:
- 2 цели или 2 половинки риби от вид по избор (идеята е всяка от тях да е с количество за порция)
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сух риган
- 2 клонки розмарин
- черен пипер на вкус
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Рибата измийте и почистете добре вътрешно и външно. Подсушете с домакинска хартия.
2. Обтрийте щедро със сол, като сложите и в корема. Ако са две парчета, просто масажирайте външността.
3. Обтрийте чак след това с пипер и риган.
4. Разгърнете си алуминиево фолио с грапавата страна нагоре. Покапете със зехтин и разстелете.
5. Поставете всяко парче в индивидуален лист фолио. Ако имат кожа - сложете с кожата нагоре - така сосовете ще се стекат към по-сухата долна страна и ще я напоят.
6. Покапете отгоре с по лъжица зехтин, сложете по клонка розмарин и завийте.
7. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40-тина минути. След изваждане оставете да почива във фолиото още 5-8 минути, за да попие максимално сок. Поднесете с лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ