Регистрация

Печена риба с картофи по гръцки

Печена риба с картофи по гръцки
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1342

Бяла риба на фурна върху картофи с лук, домати, лимон и риган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г картофи
  • 250 г лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. растителна мазнина за готвене - зехтин, олио или шарлан
  • 450 г домати
  • 1 лимон
  • 700 г филе бяла риба + сол и пипер и 1 с.л. зехтин
  • магданоз или копър за поръсване при поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Картофите нарежете на едри парчета и измийте хубаво. Лука нарежете на полумесеци, а чесъна минете през преса или намачкайте.

2. Изсипете в тава картофите, добавете лука, чесъна, ригъна и солта и разбъркайте хубаво. Отгоре покапете с мазнина за готвене.

3. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 15 минути извадете и разбъркайте. Върнете за още 15 минути.

4. Доматите нарежете на едри полумесеци, лимона - на четвъртини. Извадете ястието, сложете парчетата домати и лимон отгоре и върнете на същите градуси за още 10 минути.

5. Рибата разделете на парчета - по 1 или 2 в порция и овкусете със сол и пипер. Извадете ястието от фурната, разбъркайте и отгоре подредете рибните филета. Върнете във фурната на същата температура за още 12 минути.

6. Поднесете с поръска от листа прясна билка.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта