Печена каша с тиква, кус-кус и мляко
Закуска за деца с млечен сос, тиквени парчета, масло и кус-кус на кашичка.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. мляко - масленост около 3,6%
- 1 ч.ч. кус-кус
- 500 грама тиква
- бучка масло от 125 грама
- 1 ч.л. захар
- сол на вкус
- стафиди - колкото ви е сладко
Начин на приготвяне:
1. Нарежете тиквата на малки парченца и я пуснете да се вари в предварително кипналото мляко за 15 минути или докато омекне съвсем. Намачкайте с преса.
2. Измийте кус-куса и го прибавете в млякото заедно със захарта и сол на вкус. Гответе още 15-20 мин. на умерен огън докато се разварят малките топченца.
3. Пуснете фурната да загрява. Пресипете кашата в глинени гювечета или термоустойчиви купички, поръсете със стафиди, сложете по резен масло във всяка и ги оставете да се запекат за 20-30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ