Пене с пиле и сос от чесън и розмарин
Паста с пилешки гърди, чеснов сос и подправки.
Необходими продукти:
- 1 и половина чаши паста пене
- 6 крехки пилешки гърди
- 1 и половина чаша замразен грах
- 6 скилидки чесън, намачкани
- 3 с.л. розмарин, нарязан
- 2 с.л. подправка за пиле
- 2 чаши вода от варенето на пастата
- 1 кубче бульон, начупено
- 1/3 чаша брашно
- кашерна сол (или обикновена)
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според инструкциите на кутията. Отцедете, като си запазите 2 чаши от водата, в която е вряла пастата, и оставете настрани. Добавете сухия бульон към водата.
2. Сипете малко зехтин в широк тиган.
3. Докато зехтина загрява, оваляйте пилето с подправка за пиле. Когато зехтинът е достатъчно горещ, сложете пилето и пържете, докато соковете се избистрят, около 2 минути от всяка страна. Оставете настрани.
4. Веднага сипете още зехтин, брашно, чесън и розмарин и бъркайте енергично, докато брашното стане на трохи. Поръсете с още зехтин (не повече от чаена лъжичка), ако ви изглежда твърде гъсто. Продължете да бъркате.
5. Добавете вода и граха. Продължете да бъркате, докато получите гладка смес. Оставете да къкри на ниска температура, докато се образуват мехурчета и се сгъсти.
6. Нарежете пилето на парчета и добавете късове от него заедно с пастата в соса. Разбъркайте, за да се комбинира всичко. Посолете на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ