Пене с копър и пилешки гърди
Вкусна паста с пилешко, сметана и много подправки.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди, нарязани
- половин жълта чушка камба, на кубчета
- 1 глава лук, нарязана
- 1 голяма грудка копър, нарязана
- 1 и половина чаша сметана
- 1 ч.л. смлян бял пипер
- 1 ч.л. индийско орехче
- 2 с.л. смесени подправки (магданоз, копър, пореч, киселец, кресон, риган, босилек)
- 1 с.л. олио
- 300 г паста пене
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата според инструкциите на опаковката.
2. Загрейте олиото и добавете пилето. Изпържете го добре, добавете лука и пипер и пържете още 4 минути.
3. Добавете копъра, пържете 4 минути в покрит тиган.
4. Махнете от огъня и добавете сметаната. Разбъркайте добре, сложете индийското орехче, белия пипер и подправките.
5. Върнете на котлона на ниска температура и добавете сварената паста пене, разбъркайте добре със соса и оставете на ниска температура около 3 минути.
6. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ