Регистрация

Патладжани соте с чесън и зеленчуци

Патладжани соте с чесън и зеленчуци
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1206

Постна храна с патладжани, чушки, домати, лук, чесън и магданоз в стил кьопоолу на едри късове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г патладжани
  • сол
  • 4 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 2 ч.л. сух кориандър
  • 2 ч.л. сух босилек
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 1 с.л. захар
  • 600 г сладки чушки (може разноцветни за по-красиво)
  • 500 г домати
  • 1/2 ч.л. черен пипер на прах
  • 4-6 скилидки чесън
  • 1 люта чушка по желание
  • връзка пресен кориандър или магданоз

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте, почистете връхчетата и нарежете на полумесеци с дебелина около 2 см. Прехвърлете в купа, поръсете с 3 с.л. сол и разбъркайте. Оставете за половин час да си пуснат горчивината.

2. Лука нарежете на шайби, а чушките на парчета. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган и запържете лука за няколко минути до леко позлатяване.

3. Добавете още 1 с.л. олио, кориандъра на прах, босилека, червения пипер, 1/2 с.л. сол и захарта. Бъркайте и гответе 2 минути.

4. Добавете чушките, размешайте, захлупете с капак и гответе 10 минути.

5. Наситнете лютото чушле, а доматите нарежете на четвъртини или шестини, ако са по-големи.

6. Патладжаните залейте с хладка вода, измийте от солта и отцедете от водата. Изсипете ги в ястието и захлупете с капак. Оставете да се готви 15 минути на слаб огън.

7. Добавете доматите и гответе още 10 минути на слаб огън.

8. Изсипете в ястието наситнените чесън и люто чушле, поръсете черния пипер на прах, разбъркайте и гответе 3 минути под капак.

9. Финално прибавете наситнените зелени листа магданоз или кориандър, разбъркайте и махнете от котлона. Можете да сервирате както топло, така и студено.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта