Патладжанени хапки с домати и майонеза
Печени патладжани с пресни домати, чеснова майонеза и копър.
Необходими продукти:
- 5 патладжана
- 3 домата
- сол
- 100 мл растителна мазнина (олио, зехтин)
- връзка пресен копър
- 1 опаковка майонеза 100-120 мл
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте добре, нарежете на дебели кръгчета, осолете и оставете настрани да си пуснат горчивината. След това измийте и подсушете с хавлиена кърпа или домакинска хартия.
2. Сгорещете мазнина в тиган и пържете в малко количество от нея двустранно. Извадете върху домакинска хартия, за да се отцедят.
3. Скилидките чесън намачкайте с малко сол и след това смесете с майонезата. Нарежете половината магданоз и също го добавете в майонезата. Разбъркайте добре.
4. Подредете патладжанените кръгчета в голям поднос и всяко от тях намажете с чесновата майонеза.
5. Нарежете доматите на шайби и захлупете върху патладжанените кръгчета. Посолете деликатно отгоре.
6. Наситнете останалия магданоз и поръсете за разкош.
7. Приберете в хладилник до момента на поднасянето.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ