Патица с плодова плънка
Пълнена патица с плодове и ядки.
Необходими продукти:
- 1 патица
- 1 с.л. зехтин
- 1 ябълка
- 1 портокал
- 50 г стафиди
- 100 г сушени сини сливи (може да използвате и пресни)
- 50-100 г ядки (орехи, бадеми, лешници или кашу)
- 2-3 скилидки чесън
- китка магданоз
- сол, пипер и индийско орехче на вкус
Начин на приготвяне:
1. Накиснете сушените плодове във вряла вода.
2. Намачкайте чесъна на паста, смесете със сол, пипер и индийско орехче и с получената паста обтрийте вътрешно и външно птицата.
3. Ябълката обелете, почистете и нарежете на кубчета. Портокала обелете и накъсайте на парченца. Смесете двата плода с ядките и добавете сушените плодове и наситнен магданоз.
4. С получената смес напълнете патицата и застопорете отвора на корема ѝ с клечки за зъби.
5. Полейте със зехтин и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 2-2:30 часа.
6. Поднесете със заливка от отделилия се на дъното сос и част от плънката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ