Регистрация

Патешки гърди с маслен сос с плодове

Патешки гърди с маслен сос с плодове
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1162

Патешко магре с боровинки и портокали.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 патешки гърди с кожа
  • сол и пипер
  • 3 клонки розмарин
  • 2 портокала
  • 100-150 г замразени или пресни боровинки
  • 1 портокал
  • 50 мл бяло вино
  • 2 с.л. соев сос
  • 1 с.л. мед
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Патешките гърди почистете с пинсета от стърчащите останали влакна от оперението. Направете разрези от страната с кожата по диагонал, като трябва да внимавате да не са прекалено дълбоки, за да не накъсат кожата. Поръсете със сол и пипер.

2. Сгорещете тиган на умерен огън и сложете гърдите с кожата надолу. Оставете да се готвят така 15 минути. Ако се събере прекалено много мазнина, огребете я с лъжица и си я запазете за следващо готвене - доста е вкусно да се използва вместо масло или олио.

3. Докато месото се запича изстискайте портокаловия сок.

4. Готовите откъм кожата гърди приберете в алуминиево фолио, добавете клонка розмарин и завийте на вързопче. Печете в добре загрятата фурна за 12 минути.

5. През това време подгрейте портокаловия сок и виното до кипване с останалата клонка розмарин. Добавете боровинките щом сместа кипне и оставете да поври на умерен огън няколко минути. След това добавете соевия сос и меда и разбъркайте до разтваряне. Махнете от огъня и добавете маслото директно от хладилника. Разбъркайте докато и то се разтвори.

6. Изпеченото магре оставете да почине във фолиото 5 минути. След това нарежете на слайсове и поднесете със заливка от соса.

 

Снимка: lozhka.su

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта