Пастет от бял боб в хлебче
Боб с лук и подправки ви предизвиква да забравите месото.
Необходими продукти:
- 2 с. л. зехтин
- ½ ч. ч. ситно нарязан червен лук
- 2 скилидки чесън, пресован
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 консерва бял боб, отцеден и изплакнат
- ½ ч. л. лют червен пипер
- ¼ ч. ч. вода
- 2 с. л. пресен босилек, накълцан ситно
- хляб Чабата
- скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте всикчи съставки освен босилека с кухненския робот до получаването на едро смлян пастет. Прехвърлете в купа, прибавете босилека и разбъркайте. Овкусете по желание.
2. Пастетът може да бъде сервиран и топъл като за целта трябва предварително да запържите боба, лука и чесъна в зехтина за 3-4 минути и след това да пасирате.
3. От хляба Чабата можете да си приготвите препечени филийки като го запечете на 160 С за 7 - 10 минути от всяка страна. Така хлябът става хрупкав, но не и кафяв. Намажете препечените филийки с топлия пастет и натъркайте със скилидка чесън за малко аромат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ