Паста с поширано яйце
Лесна паста без месо.
Необходими продукти:
- готов сос за паста по избор
- 1 1/2 ч.ч. паста по избор
- 1 яйце
- гореща вода
- нарязан лук и чесън
- няколко с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сварете пастата в кипяща вода с малко зехтин, за да не залепва.
2. През това време сложете зехтин в незалепващ тиган и запържете за кратко лука и чесъна.
3. Добавете соса за пастата и разбъркайте. Когато всичко се стопли равномерно, свалете от котлона и заделете.
4. Добавете сварената и отцедена паста (оставете водата да ври на котлона) и разбъркайте.
5. Поширайте яйцето в останалата кипяща вода, като разбъркате хубаво в средата на тенджерата, счупете яйцето и го пуснете внимателно. Когато белтъкът се сготви, изключете котлона.
6. Поставете яйцето върху пастата и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ