Паста с пилешко, сметана и песто
Пилешки гърди с паста в сметанов сос.
Бърз обяд за двама с крехки пилешки хапчици, освежени от сметана, ухаещи деликатно на чесън и песто и комбинирани с паста, за да се засити човек идеално и да продължи деня с енергия и сила, се готвят в кухнята на Tasty. Ястието е непретенциозно, но с готвенето и изяждането отнема около час, затова трябва да имате по-дълга обедна почивка.
Първо се сварява паста от вид по избор до състояние ал денте (леко сурова в сърцевината си) и се заделя настрана. Следва да се нарежат на хапки пилешките гърди и да се запържат в малко мазнина. Овкусяват се с чесън, сол, пипер и се заливат със сметана. Добавя се песто и се разбърква. Готви се още няколко минути и се вкарва сварената паста в ястието. Доовкусява се по желание и се готви още известно време, за да се смесят добре продуктите. Добавят се чери домати и пармезан и се маха от котлона.
Разпределя се по порции и се украсява с пармезан и зелени подправки. Можете да покапете със зехтин. Изяждането ще е бързо, защото тази храна е доста вкусна, особено когато е топличка.
Начина на направа гледайте във видеото, а точните продукти и стъпки на приготвяне - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ