Паста с месо по турски
Макарони с домати, наденички и кисело мляко.
Необходими продукти:
- 2 порции макарони с форма на мидички
- 300 г доматен сос или нарязани домати
- 300 г марокански или италиански наденички (най-добре, ако намерите турски)
- чесън
- зехтин
- сол и пипер
- кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Сложете макароните в голяма тенджера с кипяща вода.
2. В друг съд започнете да готвите нарязаните на кръгчета наденички в зехтин.
3. След като се изпържат, прибавете чесън и доматен сос и гответе 2 мин.
4. Вземете малко вода от тази, в която сте сварили макароните (около 1 ч.ч. вода) и я изсипете при наденичките. Гответе още 5 мин. на слаб огън. Прибавете малко сол и пипер.
5. Смесете киселото мляко с настърган чесън и малко сол (внимавайте, защото доматеният сос също е солен).
6. Сложете сварената паста в голяма купа за сервиране и полейте първо с киселото мляко, след това с наденичките. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ