Паста с риба и месо
Италианска гоздба с наденица и скариди.
Необходими продукти:
- 500 г скариди, обелени и почистени
- 2 ч.л. италианска подправка
- сол кошер
- пипер
- 4-5 стръка прясна мащерка
- 4 с.л. зехтин
- 1 кг наденица, нарязана на хапки
- 4 скилидки чесън, счукан
- 1 ч.ч. пилешки бульон
- 500 г паста по избор
- 1 ч.ч. бяло вино
- 2 черпака вода от тази, в която се е варила пастата
- 2 ч.ч. пресен спанак
- 1/2 ч.ч. пармезан
- средна шепа магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Обелете и почистете скаридите от вените. Сложете в купа и прибавете 1 с.л. зехтин и италианска подправка. Прибавете малко сол и пипер, смесете и заделете.
2. Сгорещете олио в голям тиган и прибавете наденицата. Запържете до кафяво от всички страни. Прибавете чесън и сотирайте за 1 минута. Прибавете пилешки бульон и мащерка, намалете огъня и оставете да къкри до готовност на наденицата.
3. Сварете пастата според указанията на опаковката. Докато се готви, прибавете скаридите към наденицата и пилешкия бульон. Гответе почти до готовност. Прибавете виното. Изчакайте течността да се редуцира до 1/3. Когато пастата се свари, прибавете 2 черпака от водата й към соса, заедно със спанака. Оставете да кипне. Намалете огъня до слаб, за да не прегори спанакът.
4. Разбъркайте отцедената паста с соса, прибавете 1/2 от магданоза и 1/2 от сиренето и разбъркайте хубаво. Прибавете останалия магданоз и сирене в пастата. Поднесете веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ