Регистрация

Паста със сметана, масло и пармезан

Паста със сметана, масло и пармезан
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2502

Спагети в сметанов сос с пармезан и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • 300 г паста (най-добре си вземете прясна яйчена - фетучини, талятели или друго по избор)
  • 120 г масло
  • 150 мл млечна течна незаквасена сметана (около 23% масленост)
  • 1/2 ч.л. сол + 1/3 ч.л. бял пипер или 1/4 ч.л. черен пипер
  • 50 г пармезан + още малко за поръска при поднасяне
  • пресни листа магданоз или босилек

Начин на приготвяне:

1. Сипете водата в тенджера, разтворете в нея солта и кипнете. Намалете на умерен огън, добавете пастата и варете според инструкциите на опаковката.

2. На съседен котлон сложете голям тиган и в него пуснете бучката масло на слаб огън. Щом се разтопи налейте сметаната и разбърквайте 2-3 минути.

3. Добавете пармезана и размешвайте докато се разтопи. Овкусете със сол и бял или черен пипер.

4. С черпак си гребнете около 100 мл от водата на варене на пастата и дръпнете настрана. Останалата вода отцедете от готовата паста и прехвърлете пастата в тигана.

5. Нежно бъркайте, за да се овъргаля добре тестеното изделия в соса. При необходимост от разреждане на соса сипете от заделената вода на варенето.

6. Прехвърлете пастата в индивидуални порции и отгоре поръсете с пармезан, малко черен пипер и наситнени листа магданоз или босилек. Поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта