Спагети със зеленчуци и азиатски акцент
Спагети със соев сос, гъби и сусам.
Свикнали сме да хапваме спагети по традиционните рецепти за Болонезе или Карбонара, като забравяме, че аламинутния тестен деликатес може да бъде сготвен по десетки лесни начини, които да разнообразят традицията. Затова и влогърката Милена предлага в готварския си канал една леко по-различна рецепта за вегетариански спагети с гъби и зеленчуци, в която се усеща азиатска нотка... но така бегло, че не си заслужава и споненаване. Ястието е леко и профирно, а за любителите на вълчи мезета дори може да бъде обявено за предястие с паста.
Спагетите се варят в подсолена вода, като трябва да се спазва правилото на 100 г паста - 1 литър вода. През това време се наситнява зеле, нарязват се тиквички на ленти с мандолина или белачка за зеленчуци и се изтъняват гъби на полумесеци. За добавка се нарязва и пресен лук на шайби, като към него по ваша преценка можете да добавите и стръкче пресен чесън.
Зеленчуците се запържват в олио до омекване, а след това при тях влизат и спагетите. Овкусяват се със соев сос и рецептата завършва с поръска от бяло сусамово семе. Така приготвеното блюдо може да се хапва и охладено, защото е напълно постно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ