Паста Крудайола с домати и чесън
Рецепта за класическа вегетарианска паста - мидички.
Необходими продукти:
- 500 г паста (мидички)
- 8 зрели домата
- много босилек
- 3 скилидки чесън
- зехтин
- черен пипер
- пармезан
Начин на приготвяне:
1. Докато чакате пастата да се свари „ал денте”, нарежете доматите и изстискайте сока им на ръка.
2. Накъсайте на ситно босилека (отново на ръка) и го доабвете към доматите.
3. Прибавете пресования чесън и накрая зехтина (малко е достатъчно).
4. Овкусете със сол и черен пипер.
5. Щом пастата се свари, прибавете я към суровия сос. (По желание можете да охладите пастата под струя студена вода преди да я прибавите към студения сос.)
6. Наръсете с настъргания пармезан и сервирайте!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ