Регистрация

Паста Крудайола с домати и чесън

Паста Крудайола с домати и чесън
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3712

Рецепта за класическа вегетарианска паста - мидички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г паста (мидички)
  • 8 зрели домата
  • много босилек
  • 3 скилидки чесън
  • зехтин
  • черен пипер
  • пармезан

Начин на приготвяне:

1. Докато чакате пастата да се свари „ал денте”, нарежете доматите и изстискайте сока им на ръка.

2. Накъсайте на ситно босилека (отново на ръка) и го доабвете към доматите.

3. Прибавете пресования чесън и накрая зехтина (малко е достатъчно).

4. Овкусете със сол и черен пипер.

5. Щом пастата се свари, прибавете я към суровия сос. (По желание можете да охладите пастата под струя студена вода преди да я прибавите към студения сос.)

6. Наръсете с настъргания пармезан и сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта