Пармезаново пиле
Средно | Порции 2
| Видяна: 2883
Печени пилешки хапки с хрупкава панировка.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки бутчета, обезкостени и без кожата
- 1/2 ч.ч. зехтин
- 1 яйце
- 75 г настърган пармезан
- 75 г галета
- 2 ч.л. сушени италиански подправки или други зелени подправки по избор
- 2 с.л. нарязан кориандър
- 1/4 - 1/2 ч.л. сол
- 1/4 - 1/2 ч.л. пипер
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180ºC.
2. Нарежете пилешкото на хапки около 3 - 4 см.
3. Добавете сол и пипер (на вкус), смесете и заделете.
4. Разбийте яйцето със зехтина.
5. Смесете галетата, пармезана, сушените подправки и кориандъра.
6. Потопете пилешкото в яйчената смес и оваляйте в галета.
7. Сложете в тавичка за печене и печете на 180ºС 20 мин. или до златисто-кафяво.
Най-важните съставки
галета, зехтин, кориандър, пармезан, пилешки бутчета, подправка за пиле, сол, сол и пипер, черен пипер, яйце
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ