Парени питки с масло и жива мая
Средно | Порции 8 питки
| Видяна: 4315
Домашни варени питки с коричка от морска сол.
Бон Апети
Излъчен на 12.01.2016
Друго си е у дома да заухае на прясно изпечен хляб. Модерните машини за хляб не могат обаче да заместят онзи насъщен, замесен от дланите на истинската домакиня. С днешната рецепта се връщаме към традицията за месене на домашна питка, като се учим как се прави парен хляб с жива мая. В готвенето му няма особена философия, а крайният резултат пленява с мека сърцевина и хрупкава подсолена коричка. Опитайте да го направите сами!
Най-важните съставки
брашно, захар, масло, мая, морска сол, прясна мая, сода бикарбонат, сода за хляб, сол, хлебна сода, яйце
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ