Регистрация

Паниран бифтек с магданоз и чесън

Паниран бифтек с магданоз и чесън
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4271

Пържено златисто хрупкаво говеждо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 бифтека
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • ситно нарязан магданоз
  • сол и прясно смлян черен пипер на вкус
  • 1 бито яйце
  • галета
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Начукайте бифтеците с чук за месо.

2. Сложете ги в купа и ги овкусете с чесъна, магданоза, солта и черния пипер.

3. Покрийте купата с найлоново фолио и я сложете в хладилника за поне 1 час.

4. Извадете бифтеците от хладилника и ги потопете първо в яйцето, после в галетата.

5. Изпържете ги в сгорещено олио до златисто.

6. Когато ги извадите от тигана, сложете ги върху салфетка да се отцедят и сервирайте докато са още горещи.

Бележки:

1. Начукването на месото го прави по-крехко.

2. Изберете крехко месо (говеждо, тънък бифтек и т. н.).

3. Бифтеците можете да замените с пилешки, рибни филета, тънки бифтеци и др.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта