Панирано пиле с чесън, лук и соев сос
Пилешки хапки от бутче с панировка в лучен сос.
Необходими продукти:
- 800-900 г месо от пилешкии бутчета без кост и кожа
- 1/2 ч.л. сол
- 1/3 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 яйца
- 2 с.л. царевично нишесте
- 2 с.л. олио
- 1 голяма глава лук
- 3 скилидки чесън
- 50 г масло
- 50 мл соев сос
- лют пипер на люспи
- 1 ч.л. червен сладък пипер
- листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на парчета с размер на двойна хапка. Поръсете със солта, пипера и чесъна на прах и обтрийте.
2. Разбийте яйцата в купичка и добавете царевичното нишесте. Разбъркайте хубаво, докато не останат бучки и се получи хомогенен крем.
3. Сипете олиото в тиган и сгорещете на умерен огън. Топвайте филенцата в яйчената каша и гответе за по 5 минути от страна. Извадете в отделен съд.
4. Лука нарежете на кубчета, а чесъна наситнете. Пуснете маслото в тигана от готвенето на пилешкото и щом се разтопи, изсипете лука. Гответе при периодично мешане 6 минути.
5. Налейте соевия сос, добавете лютия и сладкия пипер и чесъна. Разбърквайте 2 минути, след което върнете и пилешкото в тигана. Бъркайте още 5 минути.
6. Поръсете с листенца наситнен магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ