Панирани хрупкави свински пържоли
Пържено свинско с коричка от брашно и яйце.
Необходими продукти:
- 600 г свински пържоли
- 200 г брашно
- 100 г царевично брашно
- 6 яйца
- сол и пипер на вкус
- зелени подправки за поднасяне
- растителна мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
1. Прибирайте пържолките една по една в найлонов плик и ги счукайте да се изтънят.
2. Обтрийте изтъненото месо със сол и пипер на вкус.
3. Разбийте яйцата на две отделни места - на едното 4, на другото - 2.
4. Сгорещете мазнината и си пригответе съд за вадене, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
5. Първо топвайте пържолите в разбитите две яйца, после ги овалвайте в сместа от бяло и царевично брашно и накрая потопете и в 4-те яйца.
6. Пържете до готовност - стават доста бързо, внимавайте да не ги прегорите.
7. Сервирайте с наситнена зеленина, любимата гарнитура и лютеничка или друг сос по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ