Панирани рибни филета с гъбен сос
Панирани хапки от риба със сос за потапяне.
Необходими продукти:
За тибата в хлебна панировка:
- 500 г илета от риба, нарязани така, че да се ядат с ръце
- 1 чаша хлебни трохи (може и галета0
- 1 шепа прясно нарязан магданоз
- пипер
- чесън на прах
- 2 яйца + вода
- 2 с.л. светъл соев сос
- обикновено брашно
За крем соса от гъби и бекон:
- ½ чаша гъста сметана
- ½ шепа настъргано сирене чедър
- ½ чаша нарязани бели гъби печурки
- нарязан лук
- нарязан бекон
- 1 с.л. царевично брашно + вода
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата с водата и светлия соев сос, докато загрявате олио за пържене.
2. Смесете хлебните трохи, пипера, чесъна на прах и нарязания магданоз.
3. Топнете рибните филета в брашно, потопете в яйчената смес и оваляйте добре в сместа с хлебните трохи.
4. Пържете, докато станат златисти.
5. В горещ тиган изпържете лука и бекона, докато лука омекне, а бекона запази хрупкавостта си, ако е възможно.
6. Добавете сметана, после сложете и разбъркайте вътре белите печурки. Намалете температурата ако сте я усилили повечко.
7. Овкусете соса със сол и пипер, после сипете и разбъркайте вътре смес от царевично брашно и вода, за да се сгъсти. Тази стъпка е по желание, тъй като сиренето също ще сгъсти сместа.
8. Изключете котлона и бързо разбъркайте вътре сиренето.
Сервирах по два начина, единия – като хапки за предястие, без соса. Другия начин – след като изпържих рибата , я сервирах върху слой крем сос. Вкусна домашно приготвена храна!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ