Панирани пилешки гърди с лют сос
Пържено пилешко с коричка от брашно и пикантен сос.
Необходими продукти:
- 4 пържоли от пилешки гърди (или комплект пилешки гърди, който да си нарежете на 4 филета у дома)
- лют сос (между 1 и 4 с.л. в зависимост от степента на пикантност, която желаете)
- сол и пипер
- 6-8 с.л. брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Пилешките филета обтрийте със сол и пипер и покапете с лют сос. Размажете соса по цялото протежение на месото и от двете страни, като използвате обратното на лъжица или пипате с ръка, но с ръкавица.
2. Завийте месото в купа със стреч фолио или приберете в найлонов плик. Може да остане така и да готвите чак на другия ден или да оставите да се маринова за 30 минути.
3. Изсипете брашното в чиния, добавете сол и пипер и разбъркайте. В тиган сгорещете олио - да покрива 2 пръста от дъното на съда.
4. Пържете на умерен огън двустранно за по 4 минути от страна или докато не прецените, че е готово. Вадете в съд, застлан с домакинска хартия и попивайте с домакинска хартия изпържените месца, за да не са мазни.
5. Поднесете със зеленчуци и по желание с чеснов сос.
Източник: YouTube/Food101withDeronda
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ