Панирани лучени хапки пакода
Лук с чили по индийски.
Необходими продукти:
- 2 големи глави бял лук
- ½-¾ ч.ч. смлени фъстъци
- 1 с.л. чили на прах
- сол на вкус (поне 1 ч.л.)
- 1 с.л. чат масала (по желание)
- фъстъчено, слънчогледово или олио от канола за маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука и го заделете. Не е нужно да го режете много фино, може дори да не са съвсем еднакви по големина парчета.
2. Смесете смлените фъстъци, чилито на прах, солта и чат масалата (ако използвате). Когато се получи гладко течно тесто (може да останат и няколко бучки), сложете лука вътре.
3. Сложете поне около 5-6 см олио в уок. Сгорещете на средно-силен огън до около 110-120ºC. Като си помагате с ръка (защото тестото е доста течно), вземете около 2 с.л. от сместа и оформете като хапки и пуснете внимателно в олиото. Пържете ги около 3-4 наведнъж, в зависимост от размера на уока, като обръщате на всеки 20 секунди.
4. Когато станат златисто-кафяви, извадете от олиото и отцедете върху скара или хартиена кърпа и изпържете останалата лучена смес.
5. Поднесете с чили сос и студена бира или горещ ароматен чай.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ