Регистрация

Пандишпанова торта с шоколадов мус

Пандишпанова торта с шоколадов мус
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5922

Глазура от шоколад покрива пандишпанов блат с аромат на ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пандишпановия блат:

  • 1 ч.ч. самонабухващо брашно
  • 1 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. размекнато масло
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.ч. мляко
  • 1 ч.л. ванилия

За глазурата от шоколадов мус:

  • 100 г размекнато масло
  • 2 ч.ч. пудра захар
  • 1 с.л. какао
  • 2 с.л. мляко
  • 3 с.л. разтопен млечен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 200°С и намаслете разглобяема форма за торта с големина 20 см. Пресейте брашното в купа. В отделна купа разбийте на крем маслото и захарта, прибавете яйцата едно по едно. Бавно разбъркайте брашното и маслото заедно. Прибавете млякото и ванилията и направете гладка смес. Изсипете в приготвения съд и печете 20 мин. Охладете в съда 10 мин. и след това оставете да се охлади върху решетка.

2. За глазурата, разбийте маслото и пресейте отгоре пудрата захар и какаото. Разбъркайте до хомогенност. Прибавете разтопения шоколад, на вкус. Сложете и млякото, по 1 с.л., докато стане гладък крем, с консистенцията на мус. Разбийте докато стане пухкав.

3. Намажете блата с глазурата и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта