Палачинкова торта от бананови палачинки
Палачинкова торта с крем сирене, сметана, плодове и ядки.
Необходими продукти:
За банановите палачинки:
- 60 г масло
- 1 голям или 2 малки банана
- 250 мл мляко
- 100 г брашно
- 4 яйца
- 1 ч.л. канела на прах
- 2 пакета ванилова захар
- щипка сол
- 2 щипки карамфил на прах
- 1/3 ч.л. индийско орехче
За плънката:
- 250 г крем сирене
- 100 г пудра захар
- 2 пакета ванилова захар
- 100 мл течна сладкарска сметана
- парчета ягоди, боровинки, малини или други плодове по желание
За глазурата:
- 125 мл сладкарска сметана
- 15 г масло
- 50 г пудра захар
- 1 ч.л. канела
- 50 г счукани на едро ядки от вид по ибор (плюс цели ядки и плодове за украса)
Начин на приготвяне:
1. С пасатор или блендер разбийте на пюре банана с млякото и маслото на стайна температура. След това сменете приставаката с такава за миксерно разбиване и вкарайте яйцата, брашното и многото подправки. Трябва да се получи воднисто и гладко тесто за палачинки. Приберете го в хладилник за 1 час. След това от него изпечете не много дебели палачинки с еднакви размери.
2. Разбийте сметаната за плънката на твурда пяна. В друг съд разбийте крема сиренето със захарта и ваниловата. Добавете към него сметаната и бъркайте на бавн обороти. Когато се получи гладък крем, добавете в него парчета плодове или шоколадови капки по желание.
3. Сглобете тортата като редите палачинки и крем до изчерпване на количеството. Най-накрая завършете с палачинка. Ако няма да правите глазура, можете да намажете и върху последната палачинка с част от крема. Така ще си спестите малко работа.
4. Разбийте на пяна сметаната с маслото и пудра захарта. Добавете канелата и ядките, разбъркайте и намажете последната палачинка. Украсете с ядки, топинг за сладоледи, плодове, шоколад или каквото друго харесвате и имате под ръка. Съхранявайте в хладилник до 1 седмица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ