Палачинки с шунка, сметана и гъби
Солени палачинки с плънка от шунка, кашкавал, печурки и зеленчуци.
Палачинкови джобчета - така влогърката Милена нарича своята рецепта за солени палачинки със сметанов пълнеж от шунка, гъби и печени червени чушки. За целта обаче първо ни трябват палачинки, които всеки може да направи по любимата си рецепта или пък да се довери на авторката като изпече палачинки по нейния начин. Тук палачинките не трябва да са прекалено тънки, за да не се препекат при повторната термична обработка. Не ни трябват и особено дебели, защото ще убият очарованието на вкусния си пълнеж. Така че печете ги със средна дебелина.
Следва да направим пълнежа от наситнени печурки, запържени в компанията на шунка и печени червени чушки. Ако не харесвате този тип чушки, можете да импровизирате с кисели краставички, царевица от консерва, грах или лук. Най-важното е храната, сготвена от вас, да ви харесва. Накрая запръжката се залива със сметана и се превръща в месна плънка за палачинкови кошнички, които се завиват по показания във видеото начин.
Палачинковите вързопи се покриват с резен пресен домат и се поръсват с кашкавал, а после се запичат на фурна докато кашкавалът се разтече. Ако имате пресен босилек у дома си, можете да сложите по листенце за разкош.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ