Регистрация

Палачинки с крем сирене и извара



Палачинки с крем сирене и извара
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1679

Палачинкови вързопчета с подсладена плънка от сирена и стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.06.2017

Лора и Стоян предлагат да си направим интересни и различни палачинки със сладникава плънка от сирена. Тестените вързопчета са страхотна семейна сутрешна или следобедна закуска през уикенда, както и красиво предястие или десерт, който можете да поднесете на гости. Децата също биха им се зарадвали, защото в тях има и сладост, и питателност. Хубаво е да решите дали ще ги готвите час по-рано, за да можете да си накиснете стафиди в ароматен алкохол и да бръмнете набързо тестото за тях, което е добре да постои в хладилник около 60 минути преди печенето. Но дори и да не го направите, пак ще е вкусно.

И докато самата палачинка се приготвя почти традиционно, като изключим добавката на ванилия в тестото, то кремът е нестандартен и апетитен. За него се разбиват на гъст сос яйце с крем сирене и извара. Овкусяват се със захар, лимонова кора и накиснатите в бренди или ром стафиди. После палачинките се пълнят с крема и се завиват на вързопчета, начинът на направа на които ще видите във видеото. Следва вързопчетата да се запекат на умерен огън в разтопено масло. А накрая палачинките се хапват топлички, по желание поднесени с домашен конфитюр. А ето и рецептата за него. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта