Палачинки с масло и карамелизирани ябълки
Палачинки с маслена коричка и ябълков крем със захар.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 ч.ч. брашно
- 4 жълтъка
- 4 белтъка
- 3 с.л. масло
- 1 с.л. захар
- 2 ч.ч. мляко или вода
- сол на вкус (1-2 щипки)
За плънката:
- 3 ябълки
- 50 грама захар
- 60 грама масло
И още:
- 20 г масло за намазване на тигана
- 20-30 грама масло за обтриване на готовите палачинки
Начин на приготвяне:
1. Пригответе първо тестото за палачинките като започнете с разбиването а жълтъците със захарта и маслото.
2. След това прибавете млякото и брашното и разбъркайте докато не останат никакви бучки.
3. Разбийте белтъците на сняг с малко сол и ги добавете към тестото. Мешайте до хомогенизиране.
4. Намазнявайте тигана всеки път преди да печете нова палачинка. Печете ги двустранно като се стремите да не са много дебели.
5. Пригответе плънката като рендосате ябълките и ги смесите със захарта.
6. След това сгорещете масло в тиган и изсипете ябълковата кайма. Оставете да се запече за 3-4 мин.
7. Обтрийте повторно с масло още топлите палачинки и след това сложете в средата им от ябълковата смес. Завийте ги по традиционния начин или пък съберете на пакетчета и захванете с клечка както е показано на снимката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ