Ябълки в шоколад
Ябълки с шоколадова коричка и ядки.
Необходими продукти:
- 12 ябълки
- 100 г масло или маргарин
- 2 тъмни шоколада
- 1 консерва кондензирано мляко
- 150 г захар
- 100 г ядки от вид по желание (орехи, лешници, белени фъстъци, бадеми)
- 1 щипка ванилова есенция
Начин на приготвяне:
1. Измийте хубаво ябълките, подсушете ги и ги приберете във фризера за поне 30 минути.
2. В купичка на слаб огън разтопете маслото заедно с шоколадите. Добавете вътре кондензираното мляко и захарта. Разбърквайте до кипване. После махнете от огъня и добавете ваниловата есенция.
3. Натрошете ядките на парченца.
4. Застелете си голяма тава с хартия за печене. Овъргалвайте всяка ябълка в шоколадовия крем, поръсвайте с ядки и оставяйте върху хартията. Приберете на хладно, за да се стегне шоколада.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ