Палачинки с гъби и сметана
Солени палачинки със запръжка от печурки в сметанов сос.
Необходими продукти:
- 300 г печурки
- 2 глави лук
- 1 малка кофичка (125 мл) заквасена сметана
- 2 ч.ч. брашно
- 2 ч.ч. мляко
- 2 яйца
- 2х3 с.л. растителна мазнина
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 2х50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта и солта, после добавете и млякото. Работете с миксер в сравнително тесен съд, за да стане възможно най-гладка сместа.
2. На следващ етап започнете постепенно да добавяте брашното, а когато и то е изцяло абсорбирано от сместа, завършете с 3 с.л. олио.
3. Изпечете дебели палачинки в тиган, като преди всяка нова намаслявате щедро съда. Тук трябва да ви се абсорбират единте 50 г масло.
4. Наситнете лука, а гъбите нарежете на кубчета.
5. Сгорещете 3 с.л. олио и 25 (на око) грама масло и запържете в тях лука до златисто. После добавете останалото масло и гъбите и подправете на вкус. Гответе докато гъбите омекнат, а течността от тигана се изпари.
6. Махнете от огъня и изсипете заквасената сметана. Смесете хубаво съставките.
7. Напълнете палачинките с гъбената запръжка и увийте. Поднесете!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ