Регистрация

Палачинки от тиква без мляко

Палачинки от тиква без мляко
Лесно   |   Порции 9 броя   |   Видяна: 646

Тиквени палачинки, които можете да поднесете в сладък или солен вариант.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 парче тиква около 250 грама почистено количество
  • 2 яйца
  • сол
  • 80 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • масло (може и растителна мазнина, ако искате ястието да е без лактоза)

Начин на приготвяне:

1. Тиквата почистете, обелете и рендосайте на едро ренде. Прехвърлете в купа.

2. Чукнете отгоре яйцата, добавете щипка сол и разбъркайте.

3. Пресейте брашното с бакпулвера и мешайте с вилица или шпатула докато продуктите се смесят хубаво.

4. Нагрейте тиган на среден огън, намажете дъното с масло и със супена лъжица сипете на три места по 1,5 с.л. от сместа. След това с обратното на лъжицата заравнете, за да се получат сплеснати дебели палачинки.

5. Печете за по около 4-5 минути от страна и още толкова от другата страна. След изваждане преди да сложите новата порция, не забравайте да намажете с масло.

6. Поднесете с топинг по желание - подхожда си както със сирена, така и с мед, мармалад, течен шоколад, бита сметана. Финалът е въпрос на вкус.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта