Каша от тиква с ориз, мед и канела
Варена тиква, намачкана на пюре обогатява любимото мялко с ориз.
Необходими продукти:
- 150 г ориз
- 1 парче тиква около 250-300 грама
- 800 мл вода
- канела по желание
- по желание - 100-200 мл мляко, алтернативно мляко или млечна незаквасена сметана
- мед на вкус
Начин на приготвяне:
1. Ориза измийте и накиснете във вода.
2. Тиквата обелете и нарежете на парченца. Прехвърлете ги в тенджера, залейте с водата и сложете да се варят. Щом кипнат, похлупете, за да не бяга водата и топлината и оставете да ври на умерен огън 35-40 минути.
3. По желание добавете канела в тенджерата и намачкайте тиквата на пюре. Прибавете ориза като го изплакнете отново и отцедите от водата. Оставете да се вари още 30 минути. При необходимост налейте още течност - вода, алтернативно мляко, млечна сметана или прясно краве мляко. Разбъркайте хубаво.
4. Прехвърлете в купички и залейте с мед. Разбъркайте и хапнете.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ