Регистрация

Каша от тиква с ориз, мед и канела

Каша от тиква с ориз, мед и канела
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1619

Варена тиква, намачкана на пюре обогатява любимото мялко с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г ориз
  • 1 парче тиква около 250-300 грама
  • 800 мл вода
  • канела по желание
  • по желание - 100-200 мл мляко, алтернативно мляко или млечна незаквасена сметана
  • мед на вкус

Начин на приготвяне:

1. Ориза измийте и накиснете във вода.

2. Тиквата обелете и нарежете на парченца. Прехвърлете ги в тенджера, залейте с водата и сложете да се варят. Щом кипнат, похлупете, за да не бяга водата и топлината и оставете да ври на умерен огън 35-40 минути.

3. По желание добавете канела в тенджерата и намачкайте тиквата на пюре. Прибавете ориза като го изплакнете отново и отцедите от водата. Оставете да се вари още 30 минути. При необходимост налейте още течност - вода, алтернативно мляко, млечна сметана или прясно краве мляко. Разбъркайте хубаво.

4. Прехвърлете в купички и залейте с мед. Разбъркайте и хапнете.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта