Пай с ревен
Питка със зеленчуци и покривало от масло.
Необходими продукти:
За тестото:
- 300 г брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 150 г свежо сирене
- 6 с.л. мляко
- 6 с.л. зеленчуково олио
- 75 г захар
- 1 пакетче ванилова захар
- щипка сол
За пълнежа:
- 1 кг ревен
За топинга:
- 80 г масло
- 80 г захар
- 100 г брашно
Начин на приготвяне:
1. Смесете необходимите продукти за тестото в купа и омесете с ръце или в машина за около 2 мин. до получаването на гладко тесто. Ако е необходимо, добавете още мляко.
2. Разточете тестото на пласт с дебелина около 0,5 см и го сложете в тавичка за печене или формичка за пай.
3. Измийте, но не обелвайте ревена. Нарежете го на парчета и ги сложете върху тестото.
4. Смесете необходимите продукти за топинга в купа, омесете и тях, до получаването на трохи, с които покрийте ревена.
5. Загрейте предварително фурната на 200°С и печете пая 25 - 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ