Осолени маслини
Лесно | Порции 10
| Видяна: 2467
Черни маслини в сол.
Необходими продукти:
- 1 кг черни маслини
- ¾ кг едра сол
Начин на приготвяне:
1. Измийте много добре маслините и ги отцедете в гевгир за 2-3 дни.
2. В дълбок глинен съд подредете маслините, като редувате със солта.
3. Покрийте с кърпа и оставере да престоят 1-2 месеца.
4. Когато са готови, ги сложете в чиста студена вода. Могат да се съхраняват доста дълго време по този начин - до две години.
5. Преди сервиране извадете от водата и ги измийте много добре.
6. Поднесете с гръцка салата, самостоятелно като мезе към узо или просто така.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 7 дни
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ