Пържени пълнени маслини
Пикантни панирани маслини, пълни със свинско месце.
Необходими продукти:
За плънката:
- 30 маслини (едър сорт)
- 1 ч.ч. свинска кайма (или от друг вид месо по избор)
- ¼ ч.ч. нарязано прошуто
- 3 с.л. настърган пармезан
- 2 с.л. нарязан босилек
- 1 яйце
- чили на прах, смляно индийско орехче, сол и пипер на вкус
За панировката:
- 1 ч.ч. галета
- 1-2 яйца, разбити
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
1. Обелете маслините от костилката, като започнете да ги режете спираловидно от върха (като ябълка) и заделете.
2. Запържете леко каймата и прошутото. Извадете от съда и ги смесете с останалите необходими продукти. Оставете сместа да се охлади.
3. Направете малки топченца от охладената смес и увийте внимателно със спиралата от маслините.
4. Потопете всяко в разбито яйце, след това покрийте с галета. Заделете.
5. Сгорещете тиган със зехтин на умерено-силен огън. Изпържете маслините до леко златисто, извадете и отцедете върху хартиена кърпа, след което ги изпържете отново, за да станат по-хрупкави.
6. Поръсете със смлян чили пипер и поднесете с резен лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ