Регистрация

Оризова каша Делукс с месо

Оризова каша Делукс с месо
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 3905

Пилешко, свинско, миди и риба в странна китайска комбинация.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 чаша дългозърнест китайски бял ориз
  • 10 чаши пилешки бульон, разреден с малко вода (може би трябва да добавите повече бульон или вода по време на готвенето, тъй като кашата може да се сгъсти)
  • сол и пипер
  • печено на барбекю свинско месо (може и останало от предишно готвене)
  • няколко парчета нарязано на хапки пилешко
  • няколко миди петнист пектен
  • няколко парчета бяла риба или сьомга
  • джинджифил, нарязан на тънки резени
  • зелен лук, нарязан
  • сусамово олио
  • мононатриев глутамат

Начин на приготвяне:

1. В голяма тенджера смесете водата и бульона.

2. Прибавете ориза и оставете да ври на слаб огън с капака за малко. Кипнете.

3. Отстранете капака, разбъркайте, прибавете месото от пиле и рибата и сложете отново похлупака. Оставете на бавен огън да къкри за 1 час и 30 минути до 2 часа докато оризът се разкашка. Проверявайте от време на време, разбърквайте и внимавайте да не се сгъсти прекалено много. Добавете вода или бульон, за да поддържате правилната консистенция. Прибавете сусамовото олио и глутамат на вкус.

4. Свалете от котлона и добавете свинското, джинджифила и зеления лук за украса.

5. Сервирайте с пържени китайски понички и соев сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта