Оризова каша Делукс с месо
Пилешко, свинско, миди и риба в странна китайска комбинация.
Необходими продукти:
- 1 чаша дългозърнест китайски бял ориз
- 10 чаши пилешки бульон, разреден с малко вода (може би трябва да добавите повече бульон или вода по време на готвенето, тъй като кашата може да се сгъсти)
- сол и пипер
- печено на барбекю свинско месо (може и останало от предишно готвене)
- няколко парчета нарязано на хапки пилешко
- няколко миди петнист пектен
- няколко парчета бяла риба или сьомга
- джинджифил, нарязан на тънки резени
- зелен лук, нарязан
- сусамово олио
- мононатриев глутамат
Начин на приготвяне:
1. В голяма тенджера смесете водата и бульона.
2. Прибавете ориза и оставете да ври на слаб огън с капака за малко. Кипнете.
3. Отстранете капака, разбъркайте, прибавете месото от пиле и рибата и сложете отново похлупака. Оставете на бавен огън да къкри за 1 час и 30 минути до 2 часа докато оризът се разкашка. Проверявайте от време на време, разбърквайте и внимавайте да не се сгъсти прекалено много. Добавете вода или бульон, за да поддържате правилната консистенция. Прибавете сусамовото олио и глутамат на вкус.
4. Свалете от котлона и добавете свинското, джинджифила и зеления лук за украса.
5. Сервирайте с пържени китайски понички и соев сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ