Оригинални спагети Карбонара с яйчена заливка
Паста с бекон и яйчен сос.
Необходими продукти:
- 200 г бекон
- 30 г масло
- 2 скилидки чесън
- 4 литра вода
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. олио
- 400 г спагети
- 1 яйце
- 3 жълтъка
- сол и пипер
- 100 г пармезан
Начин на приготвяне:
1. Бекона нарежете на кубчета, а чесъна наситнете. Сгорещете в тиган 10 г масло и запържете в него бекона и чесъна.
2. Кипнете водата, разтворете в нея солта, добавете олиото и пуснете пастата да се вари, колкото време е указано на опаковката.
3. През това време рендосайте пармезана и разбийте в купа жълтъците и яйцето. Към яйчената смес добавете около 20 г пармезан и овкусете със сол и пипер.
4. Прецедете пастата през гевгир, като си запазите водата от варенето. Подгрейте отново бекона в тигана.
5. Добавете спагетите, сложете останалото масло, налейте 1-2 черпака от водата на варенето и залейте с яйцата. Гответе 2 минути. Добавете половината от останалия пармезан, разбърквайте и гответе още 2 минути като подправите със сол и пипер при нужда и налеете още бульон, ако този изври.
6. Сервирайте пастата с поръска от останалия пармезан.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ