Ордьовър с домати и варени яйца
Салата с домати и яйчен сос по рецепта на Оскар Чирки.
Бон Апети
Излъчен на 20.06.2017
Луксозна салата за гости от готварска книга на Оскар Чирки показват Лора и Стоян, като използват съвсем малко продукти за направата на питателно и красиво кулинарно съвършенство. Приготвянето на предястието започва със сваряването на яйца, които след това се обелват и нарязват на кубчета. Сгорещява се масло в тиган и в него за кратко се запържват яйцата. Следва да се залеят със сметана, да се овкусят с къри на прах, сол и пипер и след това да се монтират със студено масло. Така се получава страхотен яйчен сос, който можете да използвате и за други ястия или да поднесете като разядка.
Но рецептата продължава като във фурната влизат филийки франзела или багета, покапани със зехтин, за да се превърнат в апетитни хрустини, с които да се поднесе ордьовъра. А докате те се пекат започва сглабянето на салатата. Доматите се белят и се режат на кръгчета. Подреждат се по дължина на продълговата чиния от едната страна. В средата се разпределя яйчения сос, а от другата страна се редят хлебчета със златиста коричка. Сервирано така ястието позволява всеки да си го прави на индивидуални брускети или да топка в яйчения сос ту препечен хляб, ту резен домат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ