Ордьовър Коктейл с пилешко и портокали
Предястие за двама с месо, плодове, кашкавал, майонеза и яйца.
Необходими продукти:
- 250 грама пилешки колбас или шунка
- 1 портокал
- 1 морков
- 2 варени яйца
- 50 грама кашкавал
- 2 с.л. майонеза
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Вземете 2 стъклени чаши за десерт и на дъното им нарежете на малки кубчета месото. Върху него рендосайте кашкавала.
2. Рендосайте моркова и разпределете стърготините му отгоре.
3. Сложете по половин лъжица майонеза във всяка чаша и заравнете с обратното на лъжицата.
4. Отгоре накъсайте парченца обелен портокал. По-добре отстранете и ципите му.
5. Обелете и нарежете варените яйца и след това сложете останалата майонеза. Заравнете. Така ордьовърът е образувал шарени пластове, които можете да видите през стъклото на чашата.
6. Отгоре поръсете със сол и пипер и украсете с листенца зелени подправки по желание. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ