Ордьовър Морска звезда с риба тон и сьомга
Предястие с два вида риба, лимон, маслини и майонезен сос.
Необходими продукти:
- 500 грама консерва риба тон в собствен сос
- 2 варени яйца
- 150 грама кашкавал
- 1 с.л. лимонов сок
- черен пипер на вкус
- 3 с.л. сос Цезар за салати (можете да замените и с майонеза)
- 1 домат
- 100 грама филе от сьомга - пушено или веяно
- лимон, маслини и сусам за украса
Начин на приготвяне:
1. Отворете консервата с риба тон, отцедете месото от сока, като запазите и него, настържете варените яйца и кашкавала на ренде.
2. Пригответе соса като смесите лимоновия сок, черния пипер, соса от консервата и сос Цезар или майонеза.
3. Изсипете при соса рибата тон, яйцата и кашкавала, омешайте хубаво и пресипете всичко в плоска широка чиния. След това оформете от сместа морска звезда с пет лъча.
4. Нарежете на много тънки кръгчета доматите и стегнете с тях лъчите на звездата. Трябва да се получи естествена обвивка, която да запази формата.
5. Нарежете на тънко и филето от сьомга и с него обвийте доматеното покритие.
6. Украсете ордьовъра със сусамово семе, маслини и лимон.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ