Регистрация

Ордьовър калинка с украса от нар

Ордьовър калинка с украса от нар
Лесно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 4002

Предястие от месо, майонеза и кореноплодни зеленчуци с красива украса.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 големи варени картофа
  • 1 глава цвекло (варено или сурово - както го предпочитате)
  • 1 голям морков (варен или суров по желание)
  • 150 грама колбас по избор
  • 1 опаковка майонеза

За украсата:

  • зърна от нар
  • черни маслини без костилки

Начин на приготвяне:

1. Направете ордьовъра на пластове като започнете с месото, нарязано на лентички.

2. Върху него настържете единия картоф и намажете с майонеза.

3. Настържете цвеклото, сложете още майонеза, после моркова и пак майонеза.

4. Завършете с рендосания картоф и плътен майонезен пласт, с който да загладите цялото блюдо.

5. Направете украсата като извадите зърната нар и ги наредите по тялото на калинката. По-лесно и без цапане ще стане, ако натопите нара заедно с ръцете си в купа с вода, изчоплите там семките и след това отцедите водата.

6. От маслинките оформете разделящата крилцата линия и главата. Можете да използвате снимката за пример.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта