Руски ордьовър Ананас с яйца и майонеза
Мезе за водка с колбас, варени яйца и картофи, майонеза и ядки.
Необходими продукти:
- 3 картофа
- 300 г колбас по желание (шунка, бекон или някакво саламче)
- 3 яйца
- 6 кисели краставички
- 1 малка глава лук
- 150 грама майонеза
- 100 г орехи
- няколко стръкчета пресен копър
- сол на вкус
За украсата:
- 100 г цели бадеми
- няколко разполовени орехови ядки
- няколко стръка пресен лук
- няколко стръка копър
Начин на приготвяне:
1. Сварете (отделно) картофите и яйцата.
2. Нарежете киселите краставички на полумесеци, картофите и яйцата - на малки кубчета, а копъра наситнете.
3. Изсипете в купа.
4. Добавете натрошените орехи, наситнения колбас и нарязания на ситно лук.
5. Осолете на вкус, изсипете майонезата и разбъркайте хубаво.
6. Прехвърлете в голяма плитка чиния за ордьоври и с ръце оформете сместа на полуовал (ориентирайте се по снимката).
7. Украсете като ананас. От орехите и бадемите направете кората на плода, а с лука и копъра - зелената част.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ