Омлет с кашкавал и зеленчуци
Вегетариански омлет на фурна с чушки и спанак.
Необходими продукти:
- 1 1/2 супена лъжица растителна мазнина
- 1 глава лук
- 2 скилидки счукан чесън
- 1 зелена чушка, нарязана на ленти
- 1/2 нарязан домат
- 4 разбити яйца
- 1 купичка нарязан спанак
- 1-3 супени лъжици сол
- 1/2-1 супена лъжица черен пипер
- 1 супена лъжица стрити сухи червени чушки
- 1/2 купичка настърган кашкавал за пица
Начин на приготвяне:
1. В малък тиган загрейте мазнината и запържете лука, чесъна и чушката. Пържете на средновисока температура докато омекнат и придобият приятен аромат. Добавете спанака и доматите, оставете да кипне за минута две докато спанакът се спаружи.
2. В друга купа разбийте яйцата и черния пипер. Преди да добавите и останалите съставки, добавете половината от кашкавала към яйцата и разбъркайте.
3. Изсипете сместа в тенджерата и печете около 4 минути на средна температура. Бъркайте през цялото време и остържете яйцата, останали отстрани на тенджерката. Когато яйцата са почти готови, изсипете останалия кашкавал отгоре и увеличете температурата до 180 градуса.
4. Оставете да се пече няколко минути докато сиренето се запече до златистокафяво.
5. Извадете от печката и оставете да изстине. Преди да сервирате, разрежете на парчета и гарнирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ