Огнената доматена салса на Джейми
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 5297
Вегетариански лют сос, печен на барбекю с дървени стружки.
Необходими продукти:
- 4-6 скилидки чесън
- 1-2 люти чушки „хабанеро”
- 2-4 люти чушки „серано” (можете да замените тези чушки с други люти по ваш избор)
- ¼ до ½ глава червен лук
- ¼ до ½ глава жълт лук
- десетина зелени доматчета
- 2-4 домата
- 4 лайма (за сок)
- ½ с. л. лют червен пипер на люспи
- 1 с. л. лют пипер
- ½ - 1 с. л. червен пипер
- 1 с. л. мед
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Разрежете доматчетата и лука на половинки.
2. Запечете на барбекю всички съставки (освен чесъна и лайма).
3. Поставете в метално фолио дървени стружки от хикори (без да ги накисвате във вода; дори ако се запалят, ще добавят допълнителен аромат!).
4. Печете на барбекю докато всичко почернее, но без да омеква прекалено.
5. Отрежете крайчетата, нарежете ситно и леко пасирайте.
6. Охладете за поне час и сервирайте!
Най-важните съставки
зелени домати, лют пипер, люта чушка, мед, серано, сол и пипер, хабанеро, червен лук, червен пипер, чесън
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ